We heten u van harte welkom bij Careyn Blankenburg in Rozenburg. In het woonzorgcentrum verhuurt Ressort 40 appartementen, waarbij Careyn de zorg en de diensten kan leveren.

Huisvesting

De appartementen hebben de volgende faciliteiten:

 • Tweekamerwoningen.
 • Grootte: 63m².
 • Geschikt voor rolstoelgebruikers.
 • Algemene lift aanwezig.
 • Aansluiting voor radio, tv, internet en telefoon.
 • Zorg door ervaren Careyn-medewerkers.
 • Oproepsysteem, indien gewenst, voor dag- en nachthulp.
 • Welkom bij Careyn Blankenburg in Rozenburg!

Voorzieningen
Careyn Blankenburg kent veel voorzieningen. Op de begane grond vindt u een welzijnsruimte/restaurant en het gezondheidscentrum, met huisartsen, apotheek, diëtiste, podotherapie, logopedie, huidtherapie en fysiotherapie. Daarnaast is er een polifunctie en röntgenruimte van het Spijkenisse Medisch Centrum.

Activiteiten en welzijn
We schenken veel aandacht aan welzijn. Careyn Dienst Welzijnswerk Rozenburg (DWR) organiseert diverse activiteiten voor de bewoners. Ook zelfstandig wonende senioren en mensen met een beperking uit Rozenburg zijn daarbij welkom. Om deel te nemen aan de vele activiteiten moet u lid zijn van Careyn DWR. Ook organiseren we activiteiten die aansluiten bij de wensen van de bewoners en passen binnen het VolledigPakketThuis.
Ook kunt u lid worden van CareynKaart, voor meer informatie klikt u hier.

Mantelzorgers
Hoe meer de bewoner zich hecht aan en zich thuis voelt in de nieuwe woonplek, hoe meer de mantelzorger zich daar ook prettiger bij gaat voelen. De mantelzorger krijgt daarom ook een belangrijke rol om er een prettige woonomgeving van te maken. De opzet van deze woonvorm is dan ook bijzonder geschikt om mantelzorgers bij de zorg te betrekken. Veel draait daarbij om activiteiten die u samen met uw familielid kan doen: boodschappen doen, koffie drinken, samen de was doen of licht huishoudelijke werkzaamheden. Daarnaast is gezelligheid erg belangrijk. Hiermee behoudt u als mantelzorger de gelegenheid om actief te blijven in de zorg voor uw partner of familielid.

Inschrijven en indicatie
Als u voldoet aan de wooneisen die gesteld zijn door Ressort, de verhuurder van de appartementen, en u heeft zich ingeschreven bij Woonnet Rijnmond, kunt u zich aanmelden bij Careyn Zorgbemiddeling.

De eisen van wooncorporatie Ressort zijn:

 • Minimaal 55+
 • Maximaal 2 personen
 • Inwoners uit Rozenburg hebben voorrang
 • Doorstomers
 • Maximum inkomen:
 • 1 pers. < €22.100
 • 2 pers. < €30.050

Om het overzicht van uw inkomen op te vragen kunt u bellen naar de belastingdienst via het nummer 0800-0543 en met behulp van uw BSN nummer het IB-60 formulier opvragen. Ressort zal een check van het inkomen uitvoeren met dit formulier. Meer informatie over het IB-60 formulier vindt u op de website van de Belastingdienst. Klik hier.

Careyn zal de wachtlijst voor de woningen beheren. Indien u zorg nodig heeft, krijgt u voorrang op een woning. Careyn kan zorg aanbieden als u beschikt over een Volledig Pakket Thuis 4 somatiek (VPT) of als u zorg ontvangt via de zorgverzekeringswet (ZVW). U kunt voor beide vormen zelf, of met een mantelzorger, een indicatie aanvragen via het CIZ, uw huisarts of de wijkverpleegkundige van Careyn.

Kosten
Het wonen betaalt u aan de verhuurder, Ressort. De overige kosten mbt de woning zijn ook voor uzelf (servicekosten, energie, belastingen, onderhoud van het appartement zelf).

Indien u met een VPT 4 somatiek in Careyn Blankenburg komt wonen, betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. U kunt zelf berekenen hoe hoog deze bijdrage is via de site van het CAK. De zorg in een VPT valt onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Er worden verschillende diensten aangeboden door Careyn in het VPT pakket, o.a. warme maaltijd, schoonmaak van uw appartement en wassen van platgoed. Ook kunt u gebruik maken van aanvullende diensten waaraan kosten zijn verbonden.

Indien u in Careyn Blankenburg komt wonen met een ZVW-indicatie, betaalt u geen eigen bijdrage over de zorg. Indien u gebruik wenst te maken van de aanvullende diensten die Careyn biedt in Blankenburg, zijn hier eigen kosten aan verbonden. Klik hier voor een overzicht.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over woonzorgcentrum Careyn Blankenburg of het aanvragen van een indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice via 088-1239988.